Hoogwaardige logistiek gaat hand-in-hand met technologische innovatie en een succesvolle duurzame transitie. De samenleving verandert snel en dit stelt nieuwe eisen aan bedrijfsvoering en onze dienstverlening. Duurzaam ondernemen is dus vooral toekomstbestendig ondernemen, waarbij we aandacht hebben voor people, planet en profit!

Een positieve impact op mens en planeet is wat Curfs dan ook nastreeft. Aandacht voor duurzaam ondernemen is een continu proces waarbij we nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Van het gebruik van zonnepanelen op onze loodsen tot de inzet van lange zware vrachtwagens voor minder CO2 uitstoot!


ISO14001
Een milieumanagementsysteem is een onderdeel van het gangbare managementsysteem en richt zich speciaal op het beheersen en optimaliseren van prestaties op milieugebied.

Dé internationale standaard voor milieumanagementsystemen is ISO14001. Momenteel is Curfs druk bezig met de voorbereidingen om de ISO14001-certificering te behalen. Hiermee toont Curfs aan dat we de milieurisico’s beheersen en zoveel mogelijk voorkomen.

Minder CO2 uitstoot, meer volume
Om het milieu te ontlasten gaat Curfs ook lange zware vrachtwagens (LZV) inzetten. Hier zijn de vergunningen voor in volle gang. Met de inzet van een LZV kan er meer volume worden vervoerd, tegen dezelfde CO2 uitstoot. Elke LZV levert een enorme bijdrage aan de verlaging van CO2 uitstoot, fijnstof en stikstof.

Elektrische laadpalen
De toekomst ligt in het elektrisch rijden. Als service naar onze medewerkers én bezoekers hebben wij een laadpaal voor ons bedrijfspand geplaatst. Zo kunnen ook mensen met een elektrische wagen hun auto in de tussentijd opladen voor vertrek.

Groene stroom
Zo’n 1500 zonnepanelen bekleden de daken van onze Curfs loodsen. Daarmee kunnen we niet alleen onze eigen stroom opwekken, maar ook stroom voor 150 huishoudens. De zonnepanelen zijn in een oost-west opstelling gemonteerd. Deze ligging zorgt voor de meeste zonuren en daarmee dus meer stroom!

In onze ontvangsthal is precies te zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen.

 

Meer weten over hoe Curfs future proof blijft?

Neem contact met ons op