Hoogwaardige logistiek gaat hand-in-hand met technologische innovatie en een succesvolle duurzame transitie. De samenleving verandert snel en dit stelt nieuwe eisen aan bedrijfsvoering en onze dienstverlening. Duurzaam ondernemen is dus vooral toekomstbestendig ondernemen, waarbij we aandacht hebben voor people, planet en profit!

Een positieve impact op mens en planeet is wat Curfs dan ook nastreeft. Aandacht voor duurzaam ondernemen is een continu proces waarbij we nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan. Van het gebruik van zonnepanelen op onze loodsen tot de inzet van lange zware vrachtwagens voor minder CO2 uitstoot!


ISO14001
Een milieumanagementsysteem is een onderdeel van het gangbare managementsysteem en richt zich speciaal op het beheersen en optimaliseren van prestaties op milieugebied. 
Dé internationale standaard voor milieumanagementsystemen is ISO14001. Met het behalen van het ISO14001 certificaat tonen we aan dat zowel Logistics als Warehouse de milieurisico’s beheerst en zoveel mogelijk voorkomt!

Samen op weg naar een beter milieu en een toekomstbestendige planeet!

Minder CO2 uitstoot, meer volume
Om het milieu te ontlasten zet Curfs ook lange zware vrachtwagens (LZV) in. Met de inzet van een LZV kan er meer volume worden vervoerd, tegen dezelfde CO2 uitstoot. Elke LZV levert een enorme bijdrage aan de verlaging van CO2 uitstoot, fijnstof en stikstof.

Elektrische laadpalen
De toekomst ligt in het elektrisch rijden. Als service naar onze medewerkers én bezoekers hebben wij twee laadpalen voor ons bedrijfspand geplaatst. Zo kunnen ook mensen met een elektrische wagen hun auto in de tussentijd opladen voor vertrek.

Groene stroom
Zo’n 2600 zonnepanelen bekleden de daken van onze Curfs loodsen. Daarmee kunnen we niet alleen onze eigen stroom opwekken, maar ook stroom voor andere huishoudens. De zonnepanelen zijn in een oost-west opstelling gemonteerd. Deze ligging zorgt voor de meeste zonuren en daarmee dus meer stroom!

In onze ontvangsthal is precies te zien hoeveel de zonnepanelen opbrengen.

LNG
LNG staat voor ‘Liquefied Natural Gas’, oftewel vloeibaar aardgas. LNG is de schoonste fossiele brandstof en LNG-trucks stoten aanzienlijk minder CO2 uit. Bovendien zijn ze stiller dan dieseltrucks. In 2021 hebben wij de eerste LNG-truck aan ons wagenpark toegevoegd.

Hiermee levert Curfs weer een concrete bijdrage aan het verduurzamen van het wegtransport.

 

Kunnen we iets voor u betekenen of heeft u een vraag?

Neem contact met ons op