Pregis International doet alleen nog waar het goed in is: het aanbieden van innovatieve en beschermende verpakkingsmaterialen voor klanten in Europa. Alle warehousetaken voert Curfs Logistics voor het bedrijf uit. De wereldleider in opvulmaterialen is dik tevreden met zijn logistieke dienstverlener, blijkt tijdens een maandelijkse meeting van de twee bedrijven. ,,Samen maken we elkaar steeds beter.”

Pregis International concentreert zich op zijn core business: beschermen van producten zodat deze veilig en efficiënt vervoerd kunnen worden. Over de opslag van grondstoffen, gereed product én voorraadbeheer maakt het bedrijf zich geen zorgen. Daar houdt Curfs Logistics zich mee bezig. Tussen de twee bedrijven rijdt een pendeldienst van Curfs. In Gronsveld opgeslagen grondstoffen worden naar Heerlen getransporteerd. Op de terugweg zijn de wagens geladen met gereed product. De distributie van de verpakkingsmaterialen en –systemen in Europa is in handen van op fijnmazige distributie gespecialiseerde vervoerders. Om het Pregis International zo veel mogelijk naar de zin te maken, werkt een speciaal samengesteld team alleen voor deze klant. ,,Curfs is voor ons een afdeling van ons bedrijf,’’ legt Peter Bindels uit, Coördinator Supply Chain bij Pregis International.

 

Curfs Logistics, Pregis International, warehouse, all-in-one, distributie, logistieke partner, logistiek

 

Alles is bespreekbaar
Iedere maand bespreken de zakenpartners mogelijke verbeterpunten. Dat gebeurt op basis van kengetallen zoals productiviteit, aantal verplaatsingen per uur, voorraad accuratesse, leverperformance en –betrouwbaarheid. Alles komt in een open sfeer aan de orde. Iets dat Pregis International zeer waardeert. Nadine Bylda, European Director Service en Logistics: ,,Bij Curfs zit een leiding die haar hart en ziel in het bedrijf steekt en een team dat ervoor gaat.”

Een aantal jaren geleden startte Pregis International een zoektocht naar een logistieke partner. Een van de eisen van het bedrijf was ’honderd procent klanttevredenheid’. Juni 2016 ging Curfs Logistics aan de slag. Pregis International koos voor de logistieke dienstverlener omdat het zijn warehouse precies naar de wensen en eisen van de klant inricht. Voor de automatisering van alle logistieke processen gingen ze samen aan het werk. Samen bouwden ze een interface.

Geen zorgen over voorraadbeheer
Maandelijks zitten Pregis International en Curfs bij elkaar aan tafel. Curfs Logistics zit boven de normen die zijn afgesproken. Hoe nu verder? Het zit namelijk meer dan goed met snelheid, accuratesse en productiviteit. Verder verbeteren is het antwoord, vinden ze bij Curfs Logistics. ,,Goed is niet goed genoeg.” Nadine Blyda: ,,Accurate voorraden zijn voor ons cruciaal en daar maken we ons geen zorgen meer over.”

 

Curfs Logistics, Pregis International, warehouse, all-in-one, distributie, logistieke partner, logistiek

 

Curfs Logistics bijt zich vast in zijn klanten
Inzicht hebben in elkaar hoort bij de relatie. Zelf zien waarom het belangrijk is dat de aanlevering van grondstoffen op de juiste snelheid gebeurt, bijvoorbeeld. De projectmanager en de warehousemanager van Curfs Logistics namen bijvoorbeeld zelf waar dat het magazijn van hun klant een beperkte omvang heeft.

De tevredenheid van Pregis International spreekt zich rond. Inmiddels is er ook een klant uit Engeland die zijn oog op Curfs heeft laten vallen. Nadine Bylda kijkt er niet van op: ,,Curfs bijt zich vast in zijn klanten.”

Pregis International beschikt bij Curfs Logistics over twee hallen. Eén voor grondstoffen en te repareren machines en systemen. In de tweede hal vindt de opslag plaats van gereed product. De twee hallen liggen vrijwel naast elkaar en in beide werkt hetzelfde team.

Feest vanwege tweede hal
De relatie tussen Pregis International en Curfs Logistics voelt goed. Er wordt over meer gesproken dan alleen het werk. Nadine Bylda: ,,We hebben kortgeleden een nieuwe hal bij Curfs in gebruik genomen. Voor de opening van de nieuwe, tweede hal heeft Curfs een grote schaar gehuurd en een lint gespannen. We hebben het lint doorgeknipt en daarna samen een feestje gebouwd.”