FP International is wereldleider in opvulmaterialen: verpakkingschips, -schuimpjes en luchtkussens in dozen. Nadat het bedrijf een enorme groei had doorgemaakt, moesten ze een belangrijke keuze maken: zelf investeren in nieuwe magazijnruimte of het werk uitbesteden. Uiteindelijk kwamen ze terecht bij Curfs, die FP met een professionele aanpak wist te overtuigen.

Vanuit het Europese hoofdkantoor in Heerlen produceert FP International voor een aantal grote distributeurs als Fromm en Antalis. Die hebben weer de bol.coms, conrads en wehkamps van deze wereld als klant. Maar bijvoorbeeld ook een autofabrikant als Toyota, die hun reserveonderdelen graag goed beschermd willen versturen. FP ontwikkelt én produceert innovatieve verpakkingsmaterialen en verpakkingsmachines.

Het fysieke distributieproces van FP is daarmee omvangrijk. In hun zoektocht naar een partner in logistiek kwamen ze uit bij Curfs. Frank Pörteners, Director Operations Europe FP International, vertelt: “Voor ons is service hét belangrijkste aspect van de bedrijfsvoering en dan met name de leverbetrouwbaarheid naar klanten. Curfs maakte indruk op ons meeste met hun professionele benadering ten aanzien van de bestaande processen en heeft actief meegedacht én meegewerkt aan het optimaliseren ervan. Het resultaat daarvan is dat we beter dan ooit onze klanten kunnen beleveren en klaar zijn voor toekomstige groei.”

 

Curfs Stories, FP International, actualiteiten en kennis, opvulmaterialen: verpakkingschips, -schuimpjes en luchtkussens in dozen

FP slaat samen met Curfs nieuwe wegen in

Binnen Curfs werkt er een dedicated team voor FP. Zij zorgen ervoor dat het totale fysieke productieproces vlekkeloos verloopt. Van opslag, distributie en douanezaken tot het verzorgen van retourzendingen. Curfs Logistics zorgt voor de aanlevering van grondstoffen en aan het einde van de productielijn staat de truck klaar om de producten naar de opslag in Gronsveld te transporteren en voor de verdere afhandeling te zorgen.

De medewerkers die binnen Curfs Logistics verantwoordelijk zijn voor het proces van FP International liepen zelfs een aantal maanden stage liep bij het bedrijf. Zo leerden ze in korte tijd alle ins en outs kennen. Curfs en FP zijn echte partners en de lijnen zijn bijzonder kort. Verandert er iets bij FP? Dan kan Curfs hier snel op inspelen. En zijn er nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen die relevant zijn voor FP International, dan deelt Curfs deze kennis. waardoor Curfs snel aanpassingen kan maken als er bij FP iets verandert. Tegelijk houdt Curfs ook FP op de hoogte van nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen. Germaine Curfs: “Op deze manier versterken we elkaar continu. FP kan zich volledig op hun core business richten en wij regelen de rest.”