Vanuit het Curfs Warehouse in Gronsveld en het Nordson Warehouse in Maastricht vinden de producten van Nordson hun weg door heel Europa. Nordson is wereldwijd marktleider op het gebied van precisie doseertechniek en toonaangevend producent van apparatuur voor het aanbrengen en uitharden van industriële vloeistoffen en poedercoatings, lijmen (hotmelt) en kitten die van toepassing zijn op een breed scala van consumenten- en industriële producten. Al ruim 20 jaar werkt Nordson samen met Curfs als hun logistieke partner. Een samenwerking op maat!


In het maandelijks overleg tussen Nordson en Curfs Logistics wordt deze samenwerking geëvalueerd. Hierbij zijn van Nordson Robert Schoonbrood, Purchasing Manager en Werner Corvers, Logistiek Manager aanwezig. Van Curfs Logistics schuiven Germaine Bormans en Ryan Ploemmen aan.

 

Nordson, All-in-One, Curfs Logistics, Warehouse, samenwerking logistiek, Curfs Warehousing, transport

 

Een eigen Nordson team in samenwerking met het Curfs team op de locatie van Curfs
Als gevolg van de sterke groei bij Nordson en de aankomende Brexit, heeft Nordson een distributie magazijn in Engeland verhuisd naar Maastricht. In afwachting van de uitbreiding van het Europese Distributie Centrum van Nordson in Maastricht, heeft Nordson voor een samenwerking met Curfs gekozen om in de additionele ruimtebehoefte te voorzien. De ervaring van de langjarige samenwerking geeft Nordson het vertrouwen dat Curfs het hoge service niveau van Nordson evenaren of zelfs nog verbeteren kan.

Binnen het All-in-One concept werken Nordson en Curfs medewerkers samen, ondersteund door het Nordson ICT-systeem binnen het warehouse van Curfs. Nordson heeft een ruimte van 700 m2 ter beschikking, die goed is voor 700 palletplaatsen bulkvoorraad. Vanuit het warehouse in Gronsveld rijden de chauffeurs van Curfs tussen Gronsveld en Eindhoven, waarna de goederen via DHL hun weg vinden door heel Europa.

“Het is een samenwerking waar geen sprake is van een traditioneel hiërarchische klant-leverancier verhouding. Het is een partnerschap zoals tussen collega’s”, vertelt Robert Schoonbrood. “Het mooiste voorbeeld hiervan was toen we na het overwerken met ons allen in de kantine zaten. De mensen van Nordson en Curfs samen als één familie”.

De flexibiliteit van Curfs kent vele gezichten
De markt stelt andere eisen. De business wordt complexer en de druk op levertijden neemt toe. Hierdoor is de afgelopen periode geen enkele maand hetzelfde geweest bij Nordson. “De logistiek activiteiten in Engeland werden geïntegreerd naar het Europees Distributie Centrum in Maastricht. Een immens volume kwam richting Maastricht. Het was een wereld die wij niet gewend waren”, vertelt Robert Schoonbrood. “Wat we bij Curfs hebben gekregen qua flexibiliteit, hadden we in een andere partner nooit gevonden”.

“Samen hebben we de juiste werkwijze gezocht”, aldus Germaine Bormans. “Een concept dat past voor beide partijen en waarin we zo optimaal mogelijk met elkaar kunnen werken”. Robert Schoonbrood vult aan: “De flexibiliteit van Curfs kent vele gezichten. De flexibiliteit om alert te reageren op onverwachte wendingen in onze business. De mogelijkheid om onze eigen mensen in het Curfs team samen te laten werken en dat Curfs medewerkers naar behoefte beschikbaar zijn voor ons”.

We leren van elkaar. Samen worden we beter
In interactie met Curfs Warehousing draagt Nordson zorg voor het inboeken en afboeken van de voorraad. Via de webportal van Curfs, kan Nordson de voorraad in Gronsveld real-time inzien. Zo kan het voorraadbeheer optimaal worden ingericht in het Curfs warehouse.

Middels vooraf gestelde KPI’s (Key Performance Indicators), wordt de voorraad, kwaliteitsafwijkingen en urenbesteding beoordeeld tijdens het maandelijkse overleg tussen beide partijen.

Nordson legt de focus op haar kernactiviteit: het bieden van oplossingen voor fabrikanten wereldwijd en hen zo helpen bij het verhogen van productiviteit, het verlagen van materiaalkosten en het verbeteren van kwaliteit. “Als wij ons hierop kunnen focussen, met ondersteuning van externe partijen zoals Curfs, dan is the sky the limit met wat mogelijk gaat zijn in de toekomst”, sluit Robert Schoonbrood tevreden af.