FP International in Heerlen geeft een aantal belangrijke logistieke taken in handen van Curfs Logistics in Gronsveld. Zo kan FP zich weer volledig focussen op de kerntaken: de productie van innovatieve, beschermende verpakkingsmaterialen en -machines.

FP slaat samen met Curfs nieuwe wegen in

FP International is onderdeel van een Amerikaanse firma en wereldleider in opvulmaterialen: verpakkingschips, -schuimpjes en luchtkussens in dozen. Het Europese hoofdkantoor in Heerlen produceert voor een aantal grote distributeurs als Fromm en Antalis. Die hebben weer de bol.coms, conrads en wehkamps van deze wereld als klant. Maar bijvoorbeeld ook een autofabrikant als Toyota als het gaat om het versturen van reserveonderdelen. Curfs Logistics uit Gronsveld verzorgt als nieuwe partner straks het gehele proces van opslag, distributie, douanezaken tot en met retourzendingen voor FP. „Wij nemen het totale fysieke distributieproces uit handen”, zegt Germaine Curfs. Bovendien zorgt Curfs voor de aanlevering van grondstoffen.

Ruimtegebrek

FP is een aantal jaren geleden begonnen met het uitbesteden van een stukje dienstverlening. „De voornaamste reden was eigenlijk ruimtegebrek”, zegt directeur Frank Pörteners. „Dat was het
gevolg van een enorme groei. In plaats van bijbouwen, hebben we gekozen voor het uitbesteden van werk.” Familiebedrijf Curfs – opgericht in 1961, nu 100 medewerkers, 48 trucks en 28.000 m2 opslag – slaat met het partnership nieuwe wegen in. Curfs, ooit begonnen met het transport van vooral groente en fruit, wil met het bijzondere totaalconcept de komende jaren meer klanten aan zich binden en zich daarmee van andere logistieke bedrijven onderscheiden.